This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Bring your own bag

Breng je eigen tas mee

Beste P.N.Q. familie,

We kennen allemaal het gevoel. Je hebt net je salaris gekregen en je staat op het punt jezelf te verwennen. Je springt op je fiets en vertrekt naar het stadscentrum. Tijd voor een make-over.

Begin niet allemaal met' De lijst' : Nieuwe zomerschoenen, een maxi-jurk en een licht jasje. Juli is altijd het ergste, omdat je merkt dat je veel te veel steelt. Een paar uur later merk je dat je 7 plastic zakken bij je hebt van de winkels waar je winkelde.

Eenmaal thuis pak je je spullen uit en probeer je alles voor de spiegel. De catwalk is echt. Je voelt je nieuw en verbeterd, al was het maar een beetje schuldig dat je de dingen op je lijst niet echt hebt gekocht. Nou ja, volgende maand!

Als je nu maar wat ruimte zou kunnen vinden om al die lelijke plastic winkeltassen weg te stoppen... Je merkt dat je naar de 'rotzooi-lade' reikt en je dempt de tassen weg samen met de 200 andere erin.

Laten we onszelf niet allemaal hetzelfde vertellen: op een dag zullen deze van pas komen! De realiteit is dat ze dat niet zullen doen. Elke vertoning van consumentisme vereist een gloednieuwe tas om je kleding in te dragen. Ik heb nog nooit iemand een gerimpelde hergebruikte Zara-tas zien dragen.

Ik weet niet echt van andere landen, maar in België kopen we speciale zakken voor ons afval om het recyclingproces efficiënter te maken. Je kunt ze dus niet gebruiken voor prullenbak. Misschien tijdelijk. Kortom, ze zijn nutteloos.

Dus denk de volgende keer dat je gaat winkelen aan twee dingen. Probeer eerst de lijst te plakken, er is een reden waarom je het haalt. Er is ook een reden waarom de spullen die je hebt gekocht in de uitverkoop waren. Maar het allerbelangrijkste: neem een paar linnentas mee en stop je spullen erin.

Denk aan het milieu en wees niet bang om ook in jezelf te investeren.

Met liefde,

Katrien Smets

Leave a comment

Cart

No more products available for purchase